FOTO Accident grav la o nuntă din Neamț. Bilanțul victimelor

Autorităţile din judeţul Neamţ au activat planul roşu de intervenţie în cazul unui incident petrecut duminică seara la o nuntă organizată la o pensiune din localitatea Durău. Cel puţin 14 persoane au fost rănite.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2018 - 09:59

UPDATE. Bilanţul incidentului de la Durău, unde terasa restaurantului unei pensiuni s-a prăbuşit duminică seara în timpul unei nunţi, indică 18 răniţi, potrivit informaţiilor furnizate, luni, pentru Agerpres, de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Adrian Rotaru.

"Trei victime s-au deplasat la spitalele din Bicaz şi Piatra-Neamţ cu autoturismele proprii, iar 15 victime au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Topliţa. Dintre cele 15 victime, 3 erau cu cod roşu, iar 13 cu cod galben", a declarat Adrian Rotaru.

Conform acestuia, victimele au suferit traumatisme sau fracturi în urma căderii de la circa trei metri înălţime.

La faţa locului au fost evaluate mai multe persoane care se aflau pe terasă în momentul prăbuşirii acesteia, dar nu au necesitat transportul la spital sau au refuzat acest lucru.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Patronul pensiunii, care era naş la nunta organizată în restaurant, a declarat presei locale că nu îşi explică motivele pentru care terasa s-a prăbuşit.

"La nuntă erau circa 200 de oameni, iar pe terasă s-au adunat vreo 40 de oameni care se uitau la meci. Nu îmi explic ce s-a întâmplat, de ce a căzut terasa", a spus patronul Pensiunii "Vânătorul" din Durău, Dragomir Paraschiv.

UPDATE. Potrivit IGSU, din informaţiile deţinute până la acest moment, 14 dintre persoanele surprinse au fost rănite, 3 dintre acestea mai grav, cu diverse politraumatisme.

În sprijinul echipajelor care intervin, au fost trimise în sprijin: o autospecială pentru transport personal şi victime multiple ( cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim -ajutor de la ISU Botoşani şi 2 ambulanţe SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanţă a Serviciului Judeţean Suceava se deplasează spre locul producerii incidentului.

Persoanele rănite vor fi duse la Topliţa, de unde vor fi preluate de echipaje medicale de la ISU Mureş cu 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă ( cu medic) în vederea transportării la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş, pentru investigaţii suplimentare.

 

Mai multe persoane participante la eveniment au avut de suferit în urma ruperii balustradei de la terasa unei pensiuni din stațiunea Durău, informează IGSU, citează Agerpres.

"Sunt nouă persoane rănite mai grav, iar altele cinci mai puţin grav. Acum se intervine şi încercăm să ducem toate persoanele rănite la spital", a precizat Mihai Mitrea, din cadrul ISU Neamţ.

La faţa locului au fost trimise de urgenţă două ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi 7 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Un elicopter SMURD a fost prealertat în sprijin, mai menţionează informarea IGSU.

"Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", precizează sursa citată.

Pensiunea unde a avut loc incidentul se află la aproximativ o sută de kilometri de Piatra Neamţ.  

Inițial, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, lt. col. Mihai Mitrea, a declarat pentru News.ro că nu se cunoaşte exact, deocamdată, numărul victimelor, unii dintre cei care au cerut ajutorul autorităţilor spunând că este vorba despre şapte răniţi, alţii indicând că sunt zece sau chiar 17 victime după ce balustrada s-a prăbuşit.

 

 

 

 

Comentarii