Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

N-ai încheiat noul contract de gaze? Stai liniștit, mai ai un an!

Alimentarea cu gaze naturale nu va fi oprită consumatorilor care nu au încheiat noul contract cu un furnizor până la 30 iunie 2020.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.07.2020 - 12:23

Consumatorii care nu au parafat noi înțelegeri cu vechiul furnizor ori nu au semnat contract cu un furnizor nou de gaze naturale până la sfârșitul lunii trecute nu sunt în pericol de a fi decuplați de la rețeaua de alimentare, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Consumatorii ar fi trebuit să îşi aleagă un furnizor cu care să încheie un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial, până la 30 iunie 2020, cu furnizorul actual sau cu oricare alt furnizor de gaze naturale dintre cei ce dețin licenţa ANRE.

„În situaţia în care, până la sfârşitul lunii iunie 2020, un consumator nu a încheiat un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial – fapt care nu generează costuri suplimentare sau modificări de ordin tehnic - furnizarea gazelor naturale nu va fi sistată, ci se va realiza în condiţiile contractuale ale furnizorului actual, la preţul din oferta comunicată odată cu factura fiscală curentă din perioada mai-iunie 2020, urmând ca, până cel mai târziu pe 30 iunie 2021, consumatorul să îşi îndeplinească obligaţia de a încheia un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial.”, precizează ANPC, citat de News.ro.

Lista furnizorilor de gaze naturale, precum şi informaţii privind ofertele-tip sunt puse la dispoziția consumatorului prin aplicaţia “Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale” disponibilă pe site-ul ANRE, iar pe paginile web ale societăților ce dețin licență pot fi găsite informaţii atât despre oferte cât şi despre contractul de furnizare utilizat.

Noul contract de furnizare a gazelor poate fi încheiat direct la sediul ori punctele de lucru ale furnizorului, la distanță prin canalele electronice de comunicare sau direct la domiciliu, atunci când reprezentanții firmei de furnizare a gazelor naturale se prezintă în vederea perfectării actelor.

Comentarii

loading...