Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Vela, mesaj la 30 de ani de activitate SMURD: ”Sunteți un exemplu de bune practici”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a felicitat Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, la împlinirea a trei decenii de activitate.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

25.09.2020 - 16:30

”Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este una dintre inițiativele de succes ale României, devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte naționale, un demers sinonim cu intervențiile prompte în situații critice și salvarea de vieți.

SMURD este un exemplu de urmat atât pentru instituții, cât și pentru oameni. Avem exemplul medicului Arafat, inițiatorul acestui serviciu, dar în egală măsură apreciez capacitatea de adaptare la noile provocări a structurilor pentru intervenție în situații de urgență.

Sunt 30 de ani în slujba siguranței și vieții românilor. Dar, mai mult decât atât, avem mărturia faptului că lucruri bune pot fi realizate din pasiune, cu viziune și curaj, pornind de la resurse materiale modeste.

Iar faptul că astăzi SMURD este un exemplu de bune practici inclusiv pentru structurile de specialitate din alte state este onorant pentru România.

Gestionarea situațiilor de urgență este un domeniu cu importanță tot mai mare în sistemul de securitate națională, atât din perspectiva schimbărilor geopolitice sau necesității de intervenție în cazul unor dezastre naturale, cât și din cea a unor situații atipice, cum este cea în care ne aflăm acum. 

Știu că SMURD a fost întotdeauna alături de români, iar în această perioadă dificilă eforturile pentru a-i ajuta pe cei aflați în situații critice au fost cu atât mai mari.

La acest moment aniversar vă felicit, vă mulțumesc și vă doresc mult succes în misiunile viitoare! La mulți ani!”, este mesajul ministrului Vela, adresat reprezentanților SMURD.

Citește totul despre:

Comentarii