În acest an, Sibiul deţine titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Autorităţile locale şi-au propus să organizeze evenimente în judeţ, cu tematică culinară.
„Sibiu Regiune Gastronomică a fost, astăzi, promovat la standul Ministerului Turismului de la Romexpo, în cadrul celui mai important târg de turism din România. Colegii de la Sibiu au pus la dispoziţia vizitatorilor mai mulţi bucătari care au gătit specialităţi din gastronomia zonei sibiene. Bucatele au fost degustate de toţi cei care s-au oprit la standul Ministerului Turismului, astfel aceştia au aflat despre cât de pricepuţi şi autentici sunt sibienii când vine vorba despre gastronomia tradiţională. Ministerul Turismului şi Sibiul au făcut echipă şi la târgul de la Tel Aviv, de săptămâna trecută, unde autorităţile sibiene au avut la dispoziţie un spaţiu expoziţional în cadrul standului ministerului. Sibiul poate fi o destinaţie turistică de invidiat, aşadar vom continua să promovăm această zonă la târgurile internaţionale la care Ministerul Turismului participă anul acesta. Următorul eveniment important pentru industria turistică la nivel european este târgul de turism de la Berlin, unde Ministerul Turismului şi Sibiu Regiune Gastronomică Europeană vor colabora din nou”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, Bogdan Trif, ministrul Turismului şi preşedinte al PSD Sibiu.
Ministrul Turismului a deschis joi, oficial târgul de Turism al României alături de vicepremierul Viorel Ştefan, cei doi oficiali vorbind despre măsurile guvernamentale care vizează dezvoltarea turismului din România, dar şi despre importanţa campaniilor de promovare a României ca destinaţie turistică, se arată în comunicatul PSD Sibiu.
Târgul de Turism al României are loc la Bucureşti în perioada 21-24 februarie 2019.