Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Sănătății, întâlnire cu manageri de spital din zona Moldovei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avut, la Prefectura Vaslui, o întâlnire cu managerii spitalelor din judeţ şi cu şefii principalelor instituţii din domeniul sanitar.

Share

Rl online 0 comentarii

02.05.2020 - 18:09

Oficialul a precizat că principalele subiecte discutate au fost legate de testările din spitale şi de acordarea stimulentului financiar personalului medical care lucrează cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

"Vasluiul rămâne până la această dată un judeţ care ţine în frâu pandemia. Probleme nu au fost, sunt în ritmul pandemiei, ca să spun aşa. Rămân problemele testărilor, pe care fiecare dintre ei (managerii de spitale - n.r.) au libertatea să le facă în concordanţă cu măsurile care circulă de la INSP, rămân problemele legate de stimulentul acordat pentru cei care lucrează cu persoane confirmate COVID. Le-am explicat că rămâne la latitudinea lor să identifice acele persoane, pentru că noi de la nivel central nu putem şti care sunt acele persoane. Toţi care intră în contact cu o persoană care chiar şi ulterior este confirmată pozitiv, beneficiază de acel stimulent", a precizat ministrul.

Referitor la situaţia testărilor efectuate la nivelul judeţului Vaslui, Nelu Tătaru a afirmat că nici reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi nici cei de la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, care este unitate suport COVID-19, nu au spus că ar mai fi nevoie să ducă probele în altă parte sau să suplimenteze numărul de personal.

"Am specificat necesitatea testării întreg personalului în anumite secţii cum sunt UPU, Infecţioase, Pneumologie, ATI şi purtarea echipamentului de protecţie, care trebuie să se regăsească complet în aceste secţii. (...) Au fost cazuri când aceste măsuri erau la limită şi am cerut corecţia lor", a declarat Tătaru.

Ministrul a spus că va monitoriza în zilele următoare evoluţia focarului din Căminul pentru Persoane Vârstnice Tutova, unde mai mulţi beneficiari şi reprezentanţi ai personalului au fost depistaţi cu noul coronavirus, dar şi situaţia îmbolnăvirilor cadrelor medicale din spitalele vasluiene.

Nelu Tătaru a efectuat sâmbătă o vizită de lucru în Iaşi şi Vaslui, concluzionând că trebuie să revină în control în ambele judeţe.

Comentarii