Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Se răcește vremea. Cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii avertizează că, în următoarele două săptămâni, vremea va ajunge la temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru această perioadă, iar în luna decembrie vremea va fi chiar mai rece decât e normal, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 14:26

Meteorologii avertizează că, în următoarele două săptămâni, vremea va ajunge la temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru această perioadă, iar în luna decembrie vremea va fi chiar mai rece decât e normal, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). 

Astfel, în Banat  valorile termice vor fi apropiate de cele caracteristice în ultima perioadă din noiembrie şi la începutul lunii decembrie, dar vor fi şi zile cu vreme mai rece decât normal. În medie vor fi maxime termice de 5...9 grade şi minime de 0...4 grade, iar temperaturi mai scăzute vor fi posibile în perioadele 25-26 şi 28-29 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine relativ ridicată pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Vor fi mai ales ploi, ce pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate, dar temporar vor apărea precipitaţii mixte.

În Crișana, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra medii alemaximelor de 4...7 grade şi ale minimelor de 0...4 grade. Vor fi şi perioade, cel mai probabil în datele de 25-26 şi 28-29 noiembrie, când sunt estimate temperaturi mai scăzute, ce vor caracteriza o vreme mai rece decât obişnuit. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine relativ ridicată de-a lungul intervalului de referinţă. Vor fi mai ales ploi, ce pot fi moderate cantitativ, dar temporar vor apărea precipitaţii mixte.

În următoarele două săptămâni, în Transilvania, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 3...7 grade şi minime de -3...2 grade, mediat pe regiune. Vor fi însă şi zile cu o vreme rece, mai ales la sfârşitul primei săptămâni ( zilele de 28 şi 29 noiembrie). Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor -în general moderate cantitativ- va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă. Vor fi ploi, dar temporar şi lapoviţă sau ninsoare, în special în zonele perimontane.

De asemenea, în Maramureș, temperaturile vor fi cele obișnuite pentru sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, dar vor fi şi zile cu vreme mai rece decât normal. Astfel, în medie, vor fi maxime de 4...7 grade şi minime de -2...0 grade, iar temperaturi mai scăzute vor fi posibile la sfârşitul primei săptămâni. Precipitaţiile vor apărea cu o probabilitate mare pe parcursul întregului interval, dar vor fi slabe sau moderate cantitativ. Vor predomina ploile, temporar fiind de aşteptat şi precipitaţii mixte.

În Moldova, în următoarele două săptămâni, maximele vor fi de 4...7 grade şi minimele de - 2...3 grade. Faţă de aceste valori mediate pe regiune sunt de aşteptat temperaturi mai ridicate în sudul regiunii, dar o vreme ceva mai rece în partea sa nordică. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză când local, mai ales în sud, se pot cumula cantităţi de apă mai mari. În nord şi în dealurile subcarpatice temporar vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar în restul regiuni vor predomina ploile.

Totodată, în Dobrogea chiar dacă vor scădea semnificativ faţă de intervalul anterior, valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă din an, atât ziua când vor fi în medie 8...13 grade, dar cu precădere pe timpul nopţilor când se vor înregistra între 5 şi 9 grade. Probabilitatea pentru ploi (în general moderate cantitativ) va fi ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză.

În Muntenia, chiar dacă scăderea de temperatură faţă de săptămâna care s-a încheiat va fi semnificativă, valorile se vor menţine în general mai ridicate decât mediile climatologice specifice la sfârşit de noiembrie şi începutul lunii decembrie, cu precădere la valorile nocturne. Astfel, se vor înregistra maxime de 7...11 grade şi minime de 1...6 grade, mediat pe regiune, valori mai mici fiind posibile în perioada 29-30 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Totodată, în Oltenie  în intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 6...9 grade şi minime de 0...4 grade, mediat pe regiune. Vor fi însă şi nopţi cu o vreme mai rece, cu temperaturi uşor negative. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, mai ales pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmând a se situa în general între -7 şi -4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni. La peste 1400 m altitudine vor predomina ninsorile. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...