Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mesaj UE: Susțineți inovația ecologică și puneți capăt reciclării toxice!

Parlamentul European invită Comisia Europeană să intensifice acțiunile împotriva substanțelor chimice periculoase.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2020 - 14:16

„Apelează la eliminarea treptată a perturbatorilor endocrini din jucării, materiale de contact alimentare și produse cosmetice!”, este apelul făcut oricărui cetățean al Uniunii Europene. În opinia Parlamentului European, noua strategie pentru substanțe chimice pentru sustenabilitate trebuie să ne protejeze mai bine sănătatea și mediul.

Noua strategie pentru substanțe chimice trebuie să reflecte pe deplin principiul precauției și principiul poluator-plătește și să asigure procese de aprobare mai transparente, au decis deputații europeni. De asemenea, ar trebui să stimuleze concurența pentru dezvoltarea de alternative sigure și durabile, angajându-se să asigure fonduri pentru cercetare.

Comisia Europeană va elabora strategia pentru substanțe chimice menită să asigure eficient protejarea sănătății și a mediului, reducând la minimum expunerea la substanțe chimice periculoase. Sunt necesare alte măsuri de reglementare pentru protejarea grupurilor vulnerabile, în special copiii, femeile însărcinate și care alăptează dar și persoanele în vârstă.

Deputații europeni invită Comisia să dezvolte criterii UE pentru substanțe chimice durabile pentru a oferi stimulente pentru chimie, materiale și tehnologii durabile, în special alternative non-chimice care sunt sigure. Produsele chimice nocive sfârșesc, de asemenea, în produsele reciclate și, prin urmare, ar trebui să fie reglementate de aceleași reguli ca și produsele noi. De asemenea, UE trebuie să reducă la minimum și să înlocuiască progresiv testarea pe animale, folosind mai multe metodologii noi de abordare și strategii inteligente de testare.

Comentarii