Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: GETTY IMAGES

Masca poate fi dată jos pentru scurt timp și în afara spațiului pietonal

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre prin care se permite locuitorilor din zonele unde purtarea măștii de protecție este obligatorie să o poată înlătura pentru o perioadă scurtă de timp.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2020 - 13:13

CNSU a adoptat în cursul zilei de luni o hotărâre care introduce noi prevederi legate de purtatea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice deschise, în zonele în care autoritățile locale au impus acest lucru din cauza depășirii ratei de infectare de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”, se arată în documentul semnat de premierul Ludovic Orban, președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Sunt câteva excepţii de la obligaţia portului măştii care sunt care sunt punctual pentru cei care practică sport în aer liber, jogging de exemplu, că le e greu să poarte mască, dar trebuie să îl facă în locuri în care să nu aibă interacţiune cu alţii.”, a explicat Ludovic Orban după ședința CNSU.

Comentarii