Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marşul Tricolorului, organizat la Chişinău: 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România

La Chişinău este în curs de desfăşurare miercuri după amiaza Marşul Tricolorului, organizat cu ocazia marcării a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, informează Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

27.03.2019 - 18:53

Marşul este organizat de Asociaţia Unirea-ODIP pe traseul Cimitirul Eroilor de pe bulevardul Decebal, Gara feroviară, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Piaţa Marii Adunări Naţionale. Un tricolor imens de 101 metri va fi desfăşurat de participanţii la marş, iar în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi jucată Hora Unirii.

Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România, prin votul de la 27 martie 1918 a Sfatului Ţării de la Chişinău, proces care s-a încheiat la 1 decembrie 1918 cu Marea Unire de la Alba Iulia.

Comentarii

loading...