13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialExtrădare: Mladici a ajuns la centrul de detenţie de la Haga

Extrădare: Mladici a ajuns la centrul de detenţie de la Haga

UPDATE: Radko Mladici a fost mutat, azi-noapte, în spitalul închisorii de la Haga, întrucât starea lui de sănătate s-a deteriorat foarte mult, potrivit avocatului fostului lider al sârbilor bosniaci, potrivit NewsIn

Totuşi, Mladici va compărea astăzi în faţa instanţei.

El are o mână paralizată, din cauza unui atac cerebral suferit în urmă cu câţiva ani, a confirmat avocatul Aleksandar Aleksici, care a spus, în schimb, că Mladici este în deplină capacitate mintală şi că interacţionează.

Echipa lui de avocaţi a spus şi că Mladci ar fi suferit de cancer limfatic, în urmă cu doi ani ,şi a făcut şi chimioterapie.

UPDATE: Cel mai căutat fugar de către tribunalul ONU pentru fosta Iugoslavie, generalul Ratko Mladici, care a condus în timpul războiului dintre 1992 şi 1995 armata sârbilor bosniaci, a ajuns marţi seara la centrul de detenţie de la Scheveningen, de lângă Haga, unde va aştepta să fie judecat pentru genocid.

UPDATE Avionul în care se află fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, extrădat de Serbia către Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a aterizat marţi seara pe aeroportul din Rotterdam, în vestul Olandei, a anunţat agenţia de presă olandeză ANP.

Imediat după ce ajunge pe teritoriul olandez, el va fi preluat de reprezentanţii procurorului şi grefei şi va fi condus la penitenciarul TPI de la Haga, situat la circa 20 de kilometri de Rotterdam.

Fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladici a părăsit marţi tribunalul sârb pentru crime de război, după ce a pierdut apelul împotriva extrădării sale la Haga, şi în prezent este în drum spre Tribunalul ONU pentru fosta Iugoslavie, relatează NewsIn.

Cel puţin opt vehicule, între care jeep-uri şi dube ale poliţiei, au plecat de la tribunalul din Belgrad pentru a-l conduce pe fostul general către un aeroport local de unde urma să fie îmbarcat pentru Haga.

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie îl acuză de genocid şi crime de război, considerându-l vinovat cu precădere pentru masacrarea, la Srebreniţa, a 8.000 de musulmani bosniaci, precum şi de asedierea oraşului Sarajevo.

În vârstă de 69 de ani, cu o stare de sănătate vizibil deteriorată, Mladici a primit permisiunea de a vizita mai întâi mormântul de la Belgrad al fiicei sale, unde a aprins o lumânare şi a lăsat un buchet de flori.

Procurorii TPI au anunţat că ar putea cere conexarea procesului lui Mladici cu cel al liderului politic al sârbilor bosniaci în timpul războiului, Radovan Karadzici, aflat deja la Haga.

Mladici a fost arestat joia trecută, într-un sat din apropiere de graniţa cu România, după ce era căutat de 16 ani. Familia sa spune că în aceşti ani fostul comandant a suferit cel puţin două atacuri cerebrale.


Cele mai citite

Ministrul Transporturilor îl trimite la plimbare pe Iohannis: „ Poate să facă alte lucruri, nu neapărat politică”

Sorin Grindeanu îl trimite la plimbare pe Klaus Iohannis și spune că poate să facă alte lucruri, nu neapărat politică. ”De ce trebuie să...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă