6 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiMai mulți pompieri în spitale. Ce propunere are Arafat

Mai mulți pompieri în spitale. Ce propunere are Arafat

Spitalele, la fel ca și cădirile mari, trebuie să aibă 2 – 3 pompieri pe tură care să poată interveni în caz de urgență și care să verifice și să monitorizeze activitatea. 

Raed Arafat a spus, marți, la Antena 3, că pe vremea când era medic la Spitalul Județean Mureș, exista pompier pe tură, un dispecerat la care ajungeau toate alarmele de incendiu.

„Pompierii, cei 2 sau 3 de pe tură, nu unul, se mișcau în spital și verificau pe partea de prevenire, gaz, curent, improvizații dacă sunt. Orice unitate sanitară, o clădire mare, o clădire de spital, are nevoie de partea de prevenire să fie activă tot timpul. Cel puțin pe tură trebuie să fie 1 – 2 persoane care monitorizează alarmele, care răspund de evacuare, de anunțarea pompierilor dacă este vreo problemă. Asta este ceea ce trebuie să aibă fiecare spital”, spune Arafat.

Personalul spitalului pentru prevenire poate fi ori angajat propriu ori se poate contracta o firmă

Acest personal poate să fie, potrivit legii, angajatul propriu al spitalului sau se poate semna un contract cu o firmă care să asigure personalul care să aibă acest rol major pe partea de prevenție, evacuare și primă intervenție, să știe unde sunt hidranții, stingătoarele, astfel încât să poată interveni până ajung pompierii.

Întrebat despre situația de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde era un singur pompier, care și el este în concediu de 6 luni, Raed Arafat a spus că un pompier nu poate face față și că protecția trebuie să fie una continuă.

„Un singur pompier ce poate să facă? Să vină să verifice o dată și să plece. Nu ai cum! Partea de prevenție, de protecție trebuie să fie una continuă. (…) Trebuie să aibă (spitalele, pompieri – n.r.), nu e recomandare. Trebuie să aibă personal instruit permanent în spital pe partea de evacuare și pe partea de prevenție. Cea mai bună soluție este să iei oameni care să lucreze în tură. Cum am zis, 2 – 3 oameni, care lucrează în tură și care au ca rol verificarea, monitorizarea alarmelor, verificarea situațiilor periculoase care pot să pună în pericol spitalul, să le oprească, să rezolve situația respectivă”, a mai spus Arafat.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Temperatura și clima în Zanzibar: când este cel mai bine să vizitezi?

Destinație turistică de top în 2025, arhipelagul Zanzibar te așteaptă cu un climat tropical, caracterizat prin temperaturi ridicate și umiditate pe tot parcursul...

Incendiile devastatoare din California au fost favorizate de vânturile puternice, lipsa precipitațiilor și „setea atmosferică”

Mai mulți factori majori au favorizat la incendiile de vegetație care fac ravagii, de marți, în sudul Californiei, transmite CNN, care citează opiniile mai...

Pompele de căldură și confortul termic pe tot parcursul anului

Într-o lume în care eficiența energetică și confortul termic sunt tot mai importante, pompele de căldură au devenit soluția ideală pentru menținerea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă