12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMai multe Primării din Vâlcea, obligate să restituie fonduri publice primite în...

Mai multe Primării din Vâlcea, obligate să restituie fonduri publice primite în februarie

Instanța a admis o sesizare a Instituției Prefectului Vâlcea care reclama că repartizarea fondurilor publice s-a făcut fără respecarea normele legale de împărțire în teritoriu a banilor trimiși de la bugetul de stat prin Consiliile Județene.

Tiberiu Costea, prefectul de Vâlcea, explica în luna februarie că alocarea sumelor către localitățile din județ nu a avut la bază o centralizare a solicitărilor venite din partea fiecărei Unități Administrativ Teritoriale, document obligatoriu impus de lege.

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea la momentul alocării banilor în județ, proaspăt reales în funcție din partea PSD, consideră că hotărârea care este definitivă creează un precedent periculos.

„După motivarea soluției pronunțate de Curtea de Apel Pitești, Consiliul Județean Vâlcea va supune dezbaterii și aprobării un nou proiect de hotărâre privind modalitatea de repartizare a sumei de 27,316 milioane lei și să sperăm că acesta va fi considerat suficient motivat și nu va fi din nou atacat.”, a precizat Constantin Rădulescu, citat de News.ro.

Cele mai multe dintre Unitățile Administrativ Teritoriale au cheltuit în mare parte sau chiar în întregime sumele primite de la Consiliul Județean Vâlcea.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă