Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Magistraţii vor protesta vineri pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti

Magistraţii vor protesta vineri, în Bucureşti, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intempestive făcute prin ordonanţă de urgenţă la legile justiţiei, anunţă procurorul Alexandra Lăncrăjan.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2019 - 17:43

„Magistraţii vor protesta în Bucureşti, vineri, 22 februarie, ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intempestive aduse în această săptămână legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi. Toate instituţiile statului trebuie să respecte independenţa justiţiei, separaţia şi echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenţei şi al loialităţii, atât faţă de celelalte instituţii, cât mai ales faţă de cetăţeni”, este mesajul postat pe Facebook de către procurorul Alexandra Lăncrăjan.

Miercuri, procurorii din Braşov au protestat faţă de ordonanţa de urgenţă.

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat la RFI că magistraţii vor protesta, începând de săptămâna viitoare, inclusiv prin suspendarea activităţii, întrucât nu mai pot accepta ca Guvernul să adopte măsuri prin care "îşi întăreşte controlul asupra sistemului judiciar".

Comentarii