Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: În Norvegia sunt în vigoare coduri roşu şi portocaliu de avalanşă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Norvegia, unde vineri şi sâmbătă sunt în vigoare coduri roşu şi portocaliu de avalanşă, inclusiv la altitudini joase.

Share

Rl online 0 comentarii

15.02.2019 - 17:29

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, pentru perioada 15-16 februarie, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de avalanşă (inclusiv la altitudini joase).

Astfel, vineri este cod portocaliu de avalanşă pentru regiuni extinse din: Helgeland, Svartisen, Salten, Ofoten, LofotenogVesterålen, Sør-Troms, Indre Troms, Lyngen, Tromsø, Nord-Troms, Sunnmøre, Jotunheimen, Indre Sogn şi Indre Fjordane, iar sâmbătă - cod roşu de avalanşă pentru regiuni extinse din: Svartisen, Salten, Ofoten, LofotenogVesterålen şi Sør-Troms, precum şi cod portocaliu de avalanşă pentru regiuni extinse din IndreTroms, Lyngen, Tromsø şi Nord-Troms.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Comentarii