Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: În Grecia este risc ridicat de incendii de pădure

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde riscul de producere a unor incendii de pădure este ridicat, în condiţiile unor temperaturi ridicate şi vânt.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2019 - 21:24

MAE anunţă că Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5) începând din 29 iunie, pe fondul temperaturilor ridicate şi vântului, pentru regiunile: Peninsula Attica; Insula Evia; Chios; Insula Kythira; Insula Skyros; Lakonia; Insula Lesvos; Insula Samos; Insula Ikaria; Insula Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comentarii