Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban se teme de politizarea acordării măștilor de protecție gratuite

Măștile de protecție a nasului și a gurii trebuie să ajungă în ultima săptămână de campanie electorală la cetățenii care beneficiază de măști gratuite cumpărate de Guvernul României.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2020 - 13:02

Epopeea măștilor gratuite pentru categoriile defavorizate a ajuns la final. Ultimele măști au fost livrate de furnizorul care a câștigat licitația pentru măștile promise de Guvern încă din luna mai iar acestea trebuie distribuite urgent în terioriu, prin Direcțiile de Sănătate Publică și, ulterior, prin Primării.

Cum mai sunt doar câteva zile până la alegeri, există tentația folosirii acestor măști gratuite ca instrument de campanie electorală de către unii primari ce ar putea chiar să condiționeze acordarea lor prin primirea unui vot la alegerile din 27 septembrie.

„Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate, care au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică pentru a fi distribuite către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă.

Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică, că le trece prin cap PSD-iştilor să facă şi chestii de-astea.”, a avertizat Ludovic Orban. Premierul a mai adăugat că au fost cumpărate măștile pentru secțiile de votare și trimise către Prefecturile din țară.

Comentarii