5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLudovic Orban se teme de politizarea acordării măștilor de protecție gratuite

Ludovic Orban se teme de politizarea acordării măștilor de protecție gratuite

Epopeea măștilor gratuite pentru categoriile defavorizate a ajuns la final. Ultimele măști au fost livrate de furnizorul care a câștigat licitația pentru măștile promise de Guvern încă din luna mai iar acestea trebuie distribuite urgent în terioriu, prin Direcțiile de Sănătate Publică și, ulterior, prin Primării.

Cum mai sunt doar câteva zile până la alegeri, există tentația folosirii acestor măști gratuite ca instrument de campanie electorală de către unii primari ce ar putea chiar să condiționeze acordarea lor prin primirea unui vot la alegerile din 27 septembrie.

„Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate, care au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică pentru a fi distribuite către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă.

Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică, că le trece prin cap PSD-iştilor să facă şi chestii de-astea.”, a avertizat Ludovic Orban. Premierul a mai adăugat că au fost cumpărate măștile pentru secțiile de votare și trimise către Prefecturile din țară.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă