Premierul Ludovic Orban nu dă prea mari speranțe reprezentanților din industria HoReCa în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor în contextul în care românilor li s-a permis să meargă în concedii în țară.
„Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu.”, a precizat evaziv șeful Executivului atunci când a fost întrebat de redeschiderea restaurantelor.
Premierul a adăugat că împreună cu specialiștii Ministerului Sănătății analizează permanent evoluția cazurilor de COVID-19 și că în acest moment nu se pune problema redeschiderii restaurantelor.
„Va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri.”, a adăugat Orban, fără a anunța data exactă la care se va face această evaluare.