Lucrările de reparații pe Autostrada Soarelui continuă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a anunțat, astăzi, 5 iunie, că lucrările de reparații ale Autostrăzii Soarelui continuă până pe 15 iunie.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

05.06.2019 - 12:22

„Continuă lucrările de reparații sistem rutier pe Autostrada A2, calea 1 (București-Constanța), începând de azi, pe tronsonul cuprins între km 86+100 și 97+500, între localitățile Bogdana (CL) – Dragalina (CL), termenul de finalizare fiind 15 iunie 2019.”, au precizat aceștia.

Traficul rutier va fi deviat de pe calea 1 pe calea 2, unde se va circula dirijat în ambele sensuri.

DRDP vă roagă să circulați cu atenție și să respectați semnificația semnalizării rutiere.

Reamintim că Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) acuză ritmul lent în care se desfășoară lucrările de reparații la autostrada A2 și faptul că acestea se desfășoară în sezonul estival început la 1 iunie, lucru care afectează grav fluxul de turiști către litoralul românesc. Patronatele cer demiterea directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și a șefului Biroului de Poliţie Autostrada A2, pe care-i consideră responsabili de blocajele de pe autostradă și că pun în pericol viața turiștilor. Dacă lucrările la autostradă nu se încheie până pe data de 15 iunie, hotelierii amenință cu grevă fiscală pe termen nelimitat, pe parcursul căreia vor refuza să mai plătească taxe către statul ai cărui funcționari, plătiți cu salarii uriașe, umilesc de ani de zile turiștii care își fac concediul pe litoralul românesc.

„Turiștii se chinuie 5-6 ore pe autostradă între Constanța și București, un drum care ar trebui făcut în doar două ore. Un turist face mai mult din București la Marea Neagră decât are nevoie ca să ajungă pe orice litoral din Europa și chiar din nordul Africii sau Dubai”, a declarat Mohammad Murad, proaspăt reales președinte al FPTR pentru al treilea mandat.

El spune că investitorii de pe litoral reușesc să ridice un hotel în șase luni, în timp ce statul român nu este în stare să repare câteva tronsoane de autostradă în trei ani. Mohammad Murad îl invită pe directorul CNAIR, pe care-l consideră depășit de situație, să-i predea mandatul prin care să poată supraveghea starea lucrărilor de pe A2, astfel încât acestea să se încheie urgent.

Comentarii