15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLazăr a cerut CSM verificarea Adinei Florea pentru abateri în legătură cu...

Lazăr a cerut CSM verificarea Adinei Florea pentru abateri în legătură cu dosarul ”Tel Drum”

“Am sesizat CSM cu constatările făcute cu ocazia soluţionării conflictului de competenţă”, a declarat Augustin Lazăr pentru Agerpres.

SIIJ a încercat de trei ori să preia de la DNA dosarul “Tel Drum”. În primele două cereri trimise de SIIJ la DNA nu a fost invocat niciun temei legal, iar în ultima solicitare se motiva faptul că în dosar ar fi cercetaţi şi magistraţi.

DNA a trimis un răspuns Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în care arăta că “nu există niciun criteriu care să atragă competenţa Secţiei, niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”.

Pentru a rezolva acest conflict de competenţă, DNA s-a adresat procurorului general Augustin Lazăr, care a dat dreptate Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe 13 martie, Augustin Lazăr a stabilit că DNA are competenţa de a instrumenta dosarul “Tel Drum”, în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Augustin Lazăr a decis că faptele din acest dosar sunt de competenţa procurorilor anticorupţie, şi nu a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul “Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă