10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKovesi pleacă spre Bruxelles pentru concursul la şefia de procuror şef al...

Kovesi pleacă spre Bruxelles pentru concursul la şefia de procuror şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi se află, la ora transmiterii ştirii, la aeroport, pentru a pleca spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European.

În urmă cu scurt timp, fosta şefă a DNA a fost audiată la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, unde a fost informată că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile sunt abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi luare de mită.

„(dosarul, n.r.) Va afecta candidatura pe care o parcurg în acest moment. Voi merge mai departe, mă voi prezenta pe 26 februarie în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs de către candidaţi”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la ieşirea de la audiere.

Kovesi a declarat încă de miercuri seară că are calitatea de suspect în acest dosar, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă