9 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis: ”Vom relaxa pe rând restricțiile sociale, până când ieșim din...

Klaus Iohannis: ”Vom relaxa pe rând restricțiile sociale, până când ieșim din pandemie”

”Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine şi, dacă ne vaccinăm, şi deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulţi mor de această boală -, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul naţional evaluează permanent, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor, se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la anumite măsuri, până când, în final, ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă la Cotroceni, menționând faptul că oficialii nu au în vedere o variantă de rezervă, pe fondul scăderii apetenţei românilor pentru programări la imunizare: ”Nu există variantă de rezervă. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia tot va continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”.

Președintele a anunțat și faptul că administrația prezidențială, împreună cu executivul, au în vedere renunțarea la prelungirea stării de alertă, în anumite condiții.

”Evident că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduc numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă. Eu, personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă