Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Klaus Iohannis, concluzii după Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări

Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit după discuțiile purtate de oficialii celor 12 state membre UE aflate între Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Adriatică.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2020 - 10:03

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că este nevoie de masive investiții din fonduri guvernamentale, fonduri europene dar și din fondurile promise de SUA pentru realizarea proiectului BRUA, a liniei de cale ferată care să lege Constanța (Marea Neagră) de Gdansk (Marea Baltică) și a rutei europene strategice Via Carpatica, toate considerate a fi obiective strategice în următorii ani pentru România.

„Iniţiativa celor Trei Mări va contribui în perioada post-pandemie la redresarea economică, prin dezvoltarea conectivităţii între statele din regiunea noastră. Obiectivul principal al României este implementarea proiectelor strategice de interconectare, un pas important fiind finalizarea primei faze a proiectului de transport gaze naturale, proiectul BRUA, şi trecerea la implementarea fazei a doua. În domeniul transportului, am ţinut să subliniez importanţa deosebită din punct de vedere economic şi strategic a liniei de cale ferată numită Rail2Sea, care leagă porturile Constanţa şi Gdansk, precum şi a traseului rutier transeuropean Via Carpatia. În pofida dificultăţilor generate de pandemia de COVID-19, apreciez că am avut un Summit bun, în cadrul căruia au fost consemnate progrese importante, fiind totodată conturate liniile principale de acţiune pentru perioada următoare.”, a transmis Klaus Iohannis la finalul Summit-ului organizat de Estonia și care s-a desfășurat în regim de video-conferință.

Inițiativa celor Trei Mări reunește pe lângă România statele Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Slovenia, țări care își propun realizarea în comun a unor investiții menite a sprijini dezvoltarea economică a acestei zone a Uniunii Europene.

Comentarii