5.2 C
București
joi, 2 ianuarie 2025
AcasăSpecialPodul de la Căteasca, motivul audierii lui Nicolescu la DNA

Podul de la Căteasca, motivul audierii lui Nicolescu la DNA

Dosarul în care şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost citat, marţi, la DNA vizează construcţia podului de la Căteasca, lucrare încredinţată firmei Zeus, afirmă surse judiciare, citate de Mediafax.

Citeşte şi

Spital: Constantin Nicolescu are sindrom coronarian acut, rămâne sub monitorizare medicală
Accesul la Spitalul Judeţean din Piteşti, limitat după internarea lui Constantin Nicolescu

Conform surselor citate, dosarul în care Nicolescu a fost citat, marţi, la DNA pentru a-i fi adus la cunoştinţă că are calitatea de învinuit ar viza construcţia celui mai lung pod din Argeş, cel de la Căteasca. Acesta face legătura între autostrada Autostrada Bucureşti-Piteşti şi DN 7 şi a fost inaugurat în iunie 2010, lucrarea fiind încredinţată firmei Zeus, cea care a renovat şi mai multe şcoli din judeţ, în baza unor acte false care ar fi atestat că acestea ar fi fost inundate.

Potrivit presei locale, firma Zeus a câştigat licitaţia pentru execuţia podului de la Căteasca deşi a avut cel mai mare preţ dintre cele cinci firme ofertante, respectiv 14,55 milioane de euro.

Firma Zeus îi aparţine lui Grigore Dobre, trimis în judecată în dosarul în care Nicolescu a fost deferit justiţiei în 18 mai. Cristina Dobre, soţia lui Grigore Dobre, este angajată a Consiliului Judeţean Argeş, fiind una dintre cele cinci persoane chemate, marţi, la audieri la DNA Piteşti.

Surse judiciare susţin că soluţia tehnică aprobată prin proiect ar fi fost modificată de firma Zeus SA, astfel încât costurile s-au majorat cu aproape cinci milioane de lei, bani care ar fi fost achitaţi de CJ Argeş. O parte din banii pentru construcţia podului de la Căteasca provin din fonduri PHARE.

Marţi dimineaţă, la intrarea în sediul DNA, preşedintele CJ Argeş a confirmat că ancheta DNA vizează lucrările la podul de la Căteasca.

„Cunoaşteţi situaţia. Podul a fost făcut întrucât celălalt era căzut. O să răspundem la întrebări, că aşa e legea. Dacă nu faci nimic nu prea ai ce să greşeşti, dacă mai faci ceva e clar că s-o fi greşit o virgulă, un punct nepus la locul lui. Probabil că ceva există, e un dosar, că nu cred că ne cheama aşa…Noi am dat toate documentele. Podul este din 2009, iar dosarul e din 2010”, a declarat Nicolescu marţi dimineaţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Piteşti erau audiaţi cinci angajaţi ai CJ Argeş, chemaţi în urma percheziţiilor care au avut loc luni în instituţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a ajuns, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, la DNA Piteşti, fiind citat de procurori pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene.

La intrarea în sediul DNA, Nicolescu a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.

După aproximativ 30 de minute, la DNA Piteşti a fost solicitată o ambulanţă, iar la scurt timp echipajul medical l-a scos pe Nicolescu din sediul DNA pe o targă, acesta fiind dus la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a fost diagnosticat cu „sindrom coronarian acut”.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

Cele mai citite

Politicile lui Donald Trump divizează economiștii: Impact asupra SUA și la nivel global

Viziunea economică a fostului președinte american Donald Trump, care prioritizează măsuri protecționiste sub sloganul „America pe primul loc,” ar putea afecta creșterea economică pe...

Politicile lui Donald Trump divizează economiștii: Impact asupra SUA și la nivel global

Viziunea economică a fostului președinte american Donald Trump, care prioritizează măsuri protecționiste sub sloganul „America pe primul loc,” ar putea afecta creșterea economică pe...

Interdicția TikTok din Albania stârnește o dezbatere privind libertatea de exprimare

În Albania, guvernul a impus o interdicție de un an asupra aplicației TikTok, ceea ce a stârnit un val de dezbateri privind libertatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă