5.6 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialDirectorul Antena TV Group , ELIBERAT! Vezi cum vrea să-şi scape patronii...

Directorul Antena TV Group , ELIBERAT! Vezi cum vrea să-şi scape patronii şi subordonaţii

UPDATE:

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, va fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, a decis joi, în unanimitate instanţa de trei judecători a Tribunalului Bucureşti.

Din complet au făcut parte şi două judecătoare controversate, Elena Burlan şi Manuela Golea Mladin, care au dat decizii în favoarea unor VIP ca Sorin Ovidiu Vîntu sau Şerban Brădişteanu. Spre exemplu, Elena Burlan a criticat decizia colegei sale Camelia Bogdan, acuzând-o că dă termene de judecată prea strânse (dădea termene săptămânal, nu la distanţe de luni de zile) pentru judecarea lui Vîntu, iar pe Brădişteanu l-a achitat în dosarul în care era judecat pentru o mită de circa 4 milioane de euro.

Tribunalul Bucureşti a fost zguduit de curând de un puternic scandal de corupţie, în urma căreia au fost arestate preventiv judecătoarele Antonella Costache şi Viorica Dinu, care au făcut trafic de influenţă în mai multe dosare, atât la colegii de la Tribunal, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa i-a dat lui Alexandrescu interdicţie de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Dan Voiculescu, interceptat în acest dosar (era interesat de „negocierile” lui Alexandrescu cu RCS&RDS) , a anunţat încă de aseară eliberarea lui Sorin Alexandrescu. De asemenea, că ar trebui să  se „pună ordine” în arestările astea.

La judecarea recursului, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat că probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea şi perseverenţa infracţională a acestuia în legătură cu şantajul făcut asupra lui Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, şi că directorul Antena TV Group s-a folosit de cunoştinţele şi funcţia sa pentru a face presiuni cu scopul de a obţine semnarea unui contract în valoare de 20 de milioane de euro pentru retransmiterea prin satelit a posturilor din  grupul Antena.

De cealaltă parte, avocatul lui Alexandrescu a arătat că probele nu dovedesc o infracţiune de şantaj şi că subiectul infracţiunii nu este clientul său, iar în acest context a cerut eliberarea sa.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 31 mai, arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contractul de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie actul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost contestată de Sorin Alexandrescu la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit judecătoarei Elena Zamfir, care a dispus arestarea lui Sorin Alexandrescu, calitatea conspirată în care a acţionat directorul general al Antena TV group denotă o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere. Magistratul a mai arătat că Sorin Alexandrescu a negat faptele, în ciuda „evidenţei probelor”, iar conduita sa „nu oferă garanţii că, odată lăsat în libertate, ar adopta un comportament procesual corect.

_ _ _ _

Procurorul de şedinţă a cerut menţinerea în arestul preventiv, susţinând  în faţa instanţei că Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena, a făcut şi menţinut presiuni asupra victimei denunţătoare, Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Pentru a-şi susţine cererea, procurorul a invocat interceptările din care rezultă aceste presiuni, la care s-au adăugat presiuni şi prin difuzarea spoturilor publicitare,  care anunţau dezvăluiri incendiare, plus întrebările transmise pentru aşa-zisa ancheta jurnalistică. 

Citeşte şi Pe cine poate trage după el Dan Voiculescu

Instanţa Tribunalului Bucureşti, formată din trei judecători, urmează să se pronunţe asupra menţinerii arestării preventive. Din complet fac parte şi judecătoarele Elena Burlan şi Manuela Golea Mladin, implicate în decizii controversate în dosarele lui Sorin Ovidiu Vîntu, Şerban Brădişteanu sau FNI.

Citeşte şi INTERCEPTĂRI. DOVADA implicării lui Dan Voiculescu în şantajarea RCS&RDS

Reamintim că la Tribunalul Bucureşti au existat mai multe scandaluri de corupţie, iar două judecătoare – Antonella Costache şi Viorica Dinu – chiar au fost arestate preventiv pentru trafic de influenţă în mai multe dosare penale, atât de la această instanţă,  cât şi la Curtea de Apel Bucureşti. 

 –––-

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a susţinut în faţa instantei de la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă recursul pentru eliberarea sa din arest, că nu a făcut nici un şantaj, că nu este nimeni implicat pentru că voia el însuşi să facă ancheta jurnalistică despre contractul dintre RCS&RDS şi SC Bodu SRL, firma lui Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

În interceptări şi în spoturile publicitare transmise de posturile tv ale Antena se susţinea că acest contract este o „mită în fotbal” de 3,5 milioane de euro.

Tot din interceptări rezultă că directorul Antena încerca să-l  determine pe  administratorul Rcs&Rds Ioan Bendei să semneze un contract de 20 de milioane de euro  pentru retransmisia posturilor TV din grupul Antena pe o perioada de cinci ani, în caz contrar urmând să transmită ancheta jurnalistică.

Prin asumarea realizării anchetei jurnalistice, Sorin Alexandrescu a vrut practic să-i scoată din scandal atât pe patronii săi, Camelia şi Dan Voiculescu, cât şi pe subordonaţii din Antena şi pe colegii de trust de la Intact Publishing, firmă ce editează Jurnalul Naţional.

Sorin Alexandrescu a susţinut în faţa instanţei că între el, ca director general al Antena TV, şi Intact Publishing nu ar exista nici o legătură.

 

Directorul Antena vrea să-i salveze şi pe comisarii Gărzii Financiare, suspectaţi de Mitică Dragomir că i-au livrat contractul şi că au declanşat verificări la ordinul Antena

 

De asemenea, Alexandrescu a susţinut în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti că a aflat despre contractul dintre RCS&RDS şi SC Bodu de 3,5milioane de euro  de la însuşi Mitică Dragomir, asociatul unic al sereleului, încercâd, astfel, să-i salveze de suspiciuni şi pe comisarii Gărzii Financiare despre care Mitică Dragomir a susţinut că ar fi livrat Antenei atât contractul folosit ca şantaj, cât şi întrebările despre contract, pe care le-a primit ulterior, în formă identică, de la Intact Publishing, sub semnătura directorului general Dan Matiescu. 

Acest set de întrebări ar fi avut rolul de a crea presiune pe victimele şantajului -susţin atât procurorii anticorupţie, cât şi instanţa de fond care a decis arestarea preventivă – , ca de altfel şi spoturile publicitare care anunţau dezvăluiri incendiare despre mita din fotbal de 3,5milioane de euro.

Însă, în faţa instanţei Sorin Alexandrescu a susţinut că nu a creat nici o presiune asupra lui Bendei, care la întâlnirile cu el era”relaxat”, deşi din interceptări rezulta contrariul. În interceptări, însuşi directorul Antena îi transmitea şefei sale, Camelia Voiculesu, faptul că Bendei „Era foarte speriat, era speriat rău”.

Reamintim că în motivarea instanţei Judecătoriei care a dispus arestarea lui Alexandrescu sunt redate interceptări de convorbiri telefonice si ambientale atât între directorul Alexandrescu cu patronii săi Camelia şi Dan Voiculescu, care se interesau de evoluţia discuţiilor cu RCS&RDS, cât şi cele cu administratorul companiei de cablu, Ioan Bendei, şantajat pentru a-şi convinge patronatul să aprobe un contract cu Antena pe cinci ani, în valoare totală de 20 de milioane euro.

Bendei era şantajat cu contractul încheiat cu firma lui Mitică Dragomir, în valoare de 3,5 milioane de euro, pe care directorul Antena  îl considera mită dată pentru un alt contract pentru transmisia meciurilor de fotbal, încheiat în 2009 între Liga Profesionistă de Fotbal, unde preşedinte a fost şi este Mitică, şi RCS&RDS , în consorţiu -culmea!- cu Antena , dar şi cu Romtelecom.

 

Directorul adjunct al Gărzii Financiare, contactat de procurorii anticorupţie

 

Gabriel Cărbunaru, directorul adjunct al Gărzii Financiare, a recunoscut în faţa presei că a fost contactat de procurorii anticorupţie în legătură cu declanşarea controlului la firma lui Mitică Dragomir, SCBodu SRL , că a fost verificat contractul acestei firme cu RCS&RDS în valoare de 3,5milioane de euro.

Cărbunaru a anunţat că se face o anchetă internă pentru a se stabili dacă de la această instituţie s-au scurs documente către Antena.

Directorul General al Gărzii Financiare este preşedinta organizaţiei de femei a PNL, Felicia Pop.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă