25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu: Acest dosar este o încercare de intimidare. Antena deranjează competiţia...

Dan Voiculescu: Acest dosar este o încercare de intimidare. Antena deranjează competiţia şi politicul

Dan Voiculescu a declarat că dosarul şantajului Antenei este doar o încercare de intimidare a presei.

”Părarea mea este următoarea: este o încercare de intimidare a presei, o încercare care de mult este dorită, care acum s-a transformat în realitate. Nu avem de-a face nici măcar cu şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS. Un conflict care durează de şase ani, care nu are nicio legătură cu penalul. Este un contract comercial, adevărat, pe mulţi bani, dar un contract comercial”, a declarat Voiculescu.

Patronul trustului Intact Media a susţinut că încercarea de intimidare a Antenei nu are ”nicio bază”, fiind motivată de faptul că Antena deranjează competiţia şi politicul.

”Antena are o problemă, este independentă şi asta deranjează foarte mult. Îmi pare rău să vă spun, Antena deranjează şi competiţia, în plan profesional, deranjează şi politicul”, a adăugat patronul.

Citeşte şi Dan Voiculescu, INVINUIT pentru complicitate în dosarul şantajului ANTENA. La dosar exista mai multe interceptări cu mogulul

Dan Voiculescu a adăugat că la Antenă lucrează oameni al căror profesionalism este de necontestat.

”La Antenă sunt oameni de un profesionalist şi o morală extraordinare. Am mare încredere în ei, pe unii îi iubesc ca pe copiii mei şi vreau să îi încurajez să fie fermi şi să rămână în slujba oamenilor”, a conchis Voiculescu.

Dan Voiculescu a venit luni la DNA, pentru a fi audiat în dosarul de şantaj în care sunt cercetaţi, printe alţii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

Dan Voiculescu a venit la DNA însoţit de avocaţii Sergiu Andon şi Gheorghiţă Mateuţ.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 25 iulie, că SC Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL.

Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

„Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către Intact Publishing SRL şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Totodată, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania RCS&RDS, al cărei administrator era Ioan Bendei, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare.

 

Cele mai citite

Ciolacu promite revoluția medicală: Investiții masive în fiecare județ

În PNRR sunt prevăzute peste două miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar Invitat la evenimentul ”Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

PSD a votat în unanimitate să nu susțină legea dedicată lui Iohannis

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să nu voteze legea dedicată lui Iohannis, dacă proiectul ajunge în Parlament Înainte de ședința BPN, premierul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă