Jandarmii au recuperat patru turiști de pe munte

Jandarmii prahoveni au participat duminică seară la o acţiune de recuperare a patru turişti, între care doi copii, care s-au rătăcit pe munte, încercând să coboare către Cota 1400 din Masivul Bucegi.

Share

Romania libera 0 comentarii

25.10.2020 - 23:17

Ce patru au fost conduşi în siguranţă în staţiunea Sinaia.

Jandarmii s-au mobilizat după ce au primit pe telefoanele Inspectoratului Judeţean Prahova un apel prin care se solicita ajutor din partea a patru turişti care au urcat cu autoturismul până la Cota 1400 din Munţii Bucegi, după care au continuat ascensiunea pe trasee montane. La întoarcere, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cei patru au rătăcit traseul marcat și au cerut ajutor când au constatat că se înnoptează.  

„Cei în cauza au fost recuperaţi din zona Cabanei Valea Soarelui şi transportaţi până în localitatea Sinaia. Persoanele salvate nu au necesitat îngrijiri medicale”, a transmis Jandarmeria Prahova.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care vor să urce pe munte să ţină cont de atenţionările meteo, să fie echipaţi corespunzător, iar dacă se află în dificultate să solicite sprijin apelând numărul unic de urgenţe 112.

Comentarii