Iohannis: Tensiunile din estul Mediteranei nu fac bine NATO. Pentru Marea Neagră nu văd probleme

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că nu vede vreo problemă în Marea Neagră, deși Turcia este acuzată că ar căuta țiței în apele teritoriale ale unor țări UE, inclusiv ale României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.09.2020 - 18:28

"Tensiunile din estul Mediteranei nu fac bine NATO", a declarat, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a referit, astfel, la tensiunile dintre Turcia, pe de o parte, și Grecia, susținută de Franța, pe de altă parte. Tensiunile au pornit de la acuzațiile Greciei că Turcia ar căuta țiței în apele sale teritoriale.

Informații mai vechi atestau, de asemenea, activități ale navelor turcești în apropierea Ciprului (țară UE), în zona de coastă adiacentă "Republicii Turce a Ciprului de Nord" - pe care doar guvernul de la Ankara o recunoaște ca stat.

Pe de altă parte însă, "pentru Marea Neagră nu văd probleme", a susținut președintele Iohannis, miercuri seară.

Surse neoficiale susțin că nave ale Turciei se apropie și de zona maritimă a României pentru a extrage petrol. De asemenea, există cazuri frecvente în care nave de pescuit ale Turciei fac braconaj piscicol în apele românești ale Mării Negre.

Comentarii