Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, întrebat dacă se gândeşte la o şedere mai lungă la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi dacă se gândeşte la o şedere mai lungă la Bruxelles în contextul informaţiilor legate de preluarea postul de preşedinte al Consiliului European, răspunsul său fiind că nu e momentul să fie comentate zvonuri.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 20:43

Un jurnalist străin i-a spus preşedintelui că i-a plăcut foarte mult Sibiul şi că intenţionează să-şi ducă şi familia în vacanţă, pentru că este un oraş frumos, replica preşedintelui fiind că este o decizie foarte înţeleaptă, după aceasta jurnalistul ântrebându-l cât de mult îi place la Bruxelles şi dacă ar lua în considerare o mutare permanentă, pentru că sunt persoane care au spus că ar fi bine să îl aibă ca preşedinte al Consiliului European.

”Dacă aceasta este opinia cuiva, este în regulă, dar nu cred că este momentul să comentăm zvonuri. Am început negocieri pentru poziţia de Preşedinte al Comisiei Europene şi nu avem deocamdată progres suficient în aceste negocieri, aşa că trebuie să mai aşteptăm şi să urmărim cum evoluează discuţia astăzi, posibil mâine, posibil la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice. Este prea devreme să spunem că va fi acesta, sau acela, sau altul. Să sperăm că toţi vor fi de acord să avem negocieri rapide, pentru a avea cât mai repede numele pentru aceste poziţii. Acesta ar fi cel mai bun rezultat – să negociem intens, dar să finalizăm aceste discuţii într-o perioadă decentă de timp”, a replicat Klaus Iohannis.

”V-aţi pregătit pijamalele şi peria de dinţi pentru o noapte lungă de negocieri?”, a continuat ziaristul.

” Nu este sigur că vom avea nevoie de pijamale! Mulţumesc!”, a fost răspunsul lui Iohannis.

Preşedintele Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European care are pe agendă discuţii privind numirile pentru posturile de conducere în instituţiile europene, Agenda Strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024, bugetul multianual al Uniunii, combaterea schimbărilor climatice, relaţiile externe şi Brexitul. De asemenea, Klaus Iohannis va face o prezentare a rezultatelor obţinute în implementarea obiectivelor stabilite de către Consiliul European în timpul preşedinţiei române.

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi printre liderii politici favoriţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului European, potrivit unui articol publicat săptămâna trecută de Financial Times. Alături de Iohannis, ar fi avuţi în vedere prim-miniştrii din Belgia, Luxemburg şi Portugalia. 

Comentarii

loading...