Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA modifică programul Visa Waiver, după atentatele de la Paris

Programul Visa Waiver a fost modificat de SUA pentru a permite o verificare mai amănunțită a călătorilor din cele 38 de state ale lumii care pot intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fără viză, a anunțat Casa Albă.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2015 - 21:18

Programul Visa Waiver a fost modificat de SUA pentru a permite o verificare mai amănunțită a călătorilor din cele 38 de state ale lumii care pot intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fără viză, a anunțat Casa Albă, potrivit Agerpres. 

Modificările survin în urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, care au sporit îngrijorările în materie de securitate ale americanilor.

Astfel, Departamentul pentru Securitate Internă va declanșa, cu începere imediată, culegerea de mai multe informații de la călători cu privire la vizitele acestora în 'țări ce constituie un adăpost pentru teroriști', și va examina programe pilot pentru colectarea de date biometrice, precum amprente digitale, de la călătorii scutiți de vize, se precizează într-un comunicat al Casei Albe.

De asemenea, Departamentul va solicita Congresului puteri sporite, inclusiv autoritatea de a majora amenzile pentru transportatorii aerieni care nu verifică datele din pașapoarte, mai precizează sursa citată.

Citește totul despre:

Comentarii