9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStatul Islamic a anunțat că a executat doi ostatici

Statul Islamic a anunțat că a executat doi ostatici

Doi ostatici ai rețelei teroriste Statul Islamic, un norvegian și un chinez, au fost executați, a anunțat rețeaua care a prezentat cadavrele celor doi, relatează Mediafax. 

Imaginile cu cadavrele celor doi ostatici au fost publicate pe site-ul revistei Dabiq, principalul mijloc de propagandă al reţelei teroriste Stat Islamic.

Citește și: FOTO: Statul Islamic a publicat o poză cu bomba de la bordul avionului rus prăbușit în Sinai

Ministerul norvegian de Externe a refuzat să comenteze informaţiile. Premierul Norvegiei, Erna Solberg, anunţa în septembrie că un norvegian în vârstă de peste 40 de ani – Ole Johan Grimsgaard Ofstad – era ostatic în Siria din ianuarie.

La rândul său, Beijingul semnalase că un cetăţean chinez, Fan Jinghui, era ostatic în Siria.

Citește și: Zeci de jihadiști ai Statului Islamic, uciși în raiduri aeriene ale Franței și Rusiei

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă