12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul german de Externe, DEZVĂLUIRI despre noaptea atentatelor din Paris

Ministrul german de Externe, DEZVĂLUIRI despre noaptea atentatelor din Paris

Ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, care se afla pe Stade de France alături de președintele francez, Francois Hollande, în noaptea atentatelor din Paris, a dezvăluit că Hollande a fost în ”stare de șoc” când a aflat ce s-a întâmplat, dar și-a păstrat concentrarea și hotărârea, relatează Agerpres. 

”Hollande era șocat, dar în același timp foarte concentrat și hotărât, atunci când a fost informat despre amploarea carnagiului”, a afirmat șeful diplomației germane într-un interviu apărut în ediția de duminică a publicației Bild. 

Steinmeier a asistat împreună cu liderul francez la meciul amical Franța-Germania în seara atentatelor, care au făcut 130 de morți și mai multe sute de răniți în capitala franceză. 

Încă în timp ce se aflau în tribună, Steinmeier și Hollande au aflat că trei atentatori sinucigași s-au aruncat în aer în apropierea stadionului și ”s-au întrebat dacă spectatorii ar putea să nu fie informați în aceste circumstanțe și dacă meciul nu ar trebui întrerupt”, după cum a povestit ministrul de externe german pentru Bild. Vești alarmante despre atentatele de la Paris veneau la ”fiecare două minute”, și-a mai amintit el. 

Steinmeier și Hollande au părăsit pentru câteva minute tribuna, dar responsabili din forțele de securitate i-au îndemnat să se întoarcă rapid la locurile lor pentru a ‘evita orice semn de nervozitate în stadion’ printre spectatorii care ar fi remarcat absența celor doi oficiali. 

”Când am aflat de atentatele de la Paris, nimeni nu știa cum se va termina acea seară. Am fost extrem de îngrijorat”, a mai spus șeful diplomației germane, vorbind despre teama sa cu privire la crearea unui val de panică pe stadion unde se aflau zeci de mii de oameni. 

Apoi, Francois Hollande a părăsit Stade de France. Steinmeier și echipa sa au fost invitați însă să mai rămână pentru a evita cu orice preț ca suporterii să înceapă să se îngrijoreze sau chiar să intre în panică. 

După pauză, ”ne-am întors la locurile noastre și timp de 45 de minute ne-am prefăcut că ne-ar fi interesat jocul”, a mai relatat Steinmeier, în același interviu. 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă