16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCe profit au făcut reţelele de traficanţi de persoane pe seama refugiaţilor...

Ce profit au făcut reţelele de traficanţi de persoane pe seama refugiaţilor veniţi în Europa

Reţelele de traficanţi de persoane care au contribuit la venirea a peste un milion de extracomunitari în Uniunea Europeană în 2015 au avut profituri de cel puţin un miliard de dolari (910 milioane de euro), anunţă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Peste un milion de imigranţi au pătruns în spaţiul Uniunii Europene în cursul anului 2015, a comunicat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Traficanţii de persoane au obţinut un profit de cel puţin un miliard de dolari (910 milioane de euro), a declarat William Lacy Swing, directorul OIM, citat de Mediafax.

“Traficanţii primesc între 2.000 şi 6.000 de dolari (1.800-5.500 de euro), în funcţie de câţi membri ai unei familii transportă şi în funcţie de reţeaua din care fac parte”, a explicat Swing, potrivit site-ului agenţiei Reuters. Conform estimărilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, traficanţii care aduc imigranţi în Europa au avut profituri de peste 10 miliarde de dolari (9,1 miliarde de euro) în ultimii 15 ani. “În mod categoric, sunt plătiţi foarte bine pentru servicii…”, a spus William Swing.

Potrivit estimărilor OIM, 1.005.504 extracomunitari au intrat în Uniunea Europeană în 2015, trecând frontierele Greciei, Bulgariei, Italiei, Spaniei, Maltei şi Republicii Cipru. Aproximativ 450.000 de imigranţi provin din Siria, iar 186.000 din Afganistan.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă