9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiInterdicție totală a pescuitului de sturioni, introdusă de Bulgaria pentru 5 ani

Interdicție totală a pescuitului de sturioni, introdusă de Bulgaria pentru 5 ani

Interdicția de pescuit sturion expira în ultima zi a acestui an iar autoritățile din Bulgaria au decis să-o prelungească cu încă 5 ani, de la 1 ianuarie 2021 până la 31 decembrie 2025, perioadă în care și România are interzis pescuitul la sturion în apele Dunării și Mării Negre, potrivit Agerpres.

Ministerul Agriculturii din Bulgaria și Ministerul Mediului și Apelor din țara vecină au emis această decizie pentru protejarea speciilor de sturioni nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), cegă (Acipenser ruthenus), păstugă (Acipenser stellatus) și morun (Huso huso).

Pescarii care prind în mod accidental sturioni sunt obligați să-i arunce imediat în apă, indiferent dacă aceștia mai sunt sau nu vii. Date despre fiecare sturion prins accidental trebuie trecute de către căpitanii vaselor de pescuit într-un registru în care se trece specia, sexul, greutatea și mărimea peștelui.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă