9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIncendiu cu final tragic la Constanța. Cum se scuză ISU

Incendiu cu final tragic la Constanța. Cum se scuză ISU

 Reacția vine la puțin timp după ce pompierii au fost acuzați că au venit nepregătiți pentru a stinge un incendiu. În timpul incidentului o femeie a murit după ce a căzut de la balcon.

Reprezentanții ISU Dobrogea au fost acuzați că au plecat în misiune fără a avea autoscară și saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime. Autoscara, singura din dotarea pompierilor din orașul Constanța, a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea.

Pompierii au prezentat filmul intervenției și susțin că autoscara a ajuns la fața locului la 13 minute după apariția apelului de urgență.

Autoscara ar fi putut salva viața femeii ieșite pe balcon să scape de flăcări

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea.

Un incendiu de proporții a izbucnit marți într-un bloc din municipiul Constanța. Focul a apărut la etajul 6 al imobilului cu 7 nivele. Proprietara locuinței în care a izbucnit incendiul a murit după ce a căzut de pe balcon încercând să scape de flăcări.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă