În București nu mai sunt locuri la terapie intensivă

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă, iar Spitalul Colentina va deveni integral unitate COVID.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

18.10.2020 - 20:57

"În București nu mai sunt locuri la ATI. Se semnează acum un ordin de ministru și de mâine Spitalul Colentina va deveni în integralitate spital COVID, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Este o veste nemaipomenită,” a spus Cojanu.  

La Spitalul "Marius Nasta" a fost trimisă o unitate mobilă și vor fi detașați medici pentru a asigura această unitate mobilă, iar spitalele Floreasca și Elias vor colabora ca să asigure personalul medical pentru spitalul modular de la Elias.

În plus, medicii și asistenții din școlile aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele COVID. ”S-a luat decizia de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, ca medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID", a precizat Gheorghe Cojanu. 

Prefectul a făcut aceste declarații duminică seară, la sediul Prefecturii, după o ședință a prefecților cu șeful DSU, Raed Arafat.

Prefectul Capitalei a mai anunțat că luni, de la ora 15.00, se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență București.

Comentarii