Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

IGPR: Peste 900 de controale pentru combaterea contrabandei, într-o săptămână

Poliţiştii din întreaga ţară au făcut, timp de o săptămână, controale pentru combaterea contrabandei, fiind organizate nouă sute de verificări, majoritatea la agenţi economici. Au fost constatate 360 de infracţiuni şi au fost recuperate bunuri de peste 457.000 de lei.

Share

Rl online 0 comentarii

13.02.2019 - 16:08

”Timp de o săptămână (4-10 februarie 2019), în toate judeţele ţării, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au organizat 192 de acţiuni, pentru protejarea drepturilor de autor şi combaterea contrabandei. Cu acest prilej, au fost efectuate peste 900 de controale, dintre care  598 la agenţi economici şi 272 la persoane fizice” a anunţat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că s-au constatat peste 360 de infracţiuni, dintre care 323 prevăzute de Legea nr.84/1998 privind mărcile si indicaţiile geografice, 15 prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, 9 infracţiuni de evaziune fiscală şi 19 infracţiuni de altă natură.

”Mai mult, au fost aplicate aproape 420 de sancţiuni contravenţionale (858.445 de lei) şi s-au indisponibilizat  anabolizante, aur, haine, cosmetice şi alte bunuri în valoare de peste 2.500.000 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în cazul substanţelor anabolizante – 1.000.000 de lei şi produselor textile – 949.457 de lei”, au mai precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, prejudiciul recuperat în dosarele penale existente sau nou constituite este în valoare de 457.023 de lei.

”Menţionăm că obiectivul prioritar al acţiunilor l-a constituit prevenirea, în mod eficient, a infracţionalităţii în domeniu, precum şi identificarea, documentarea, destructurarea şi tragerea la răspundere penală a membrilor şi beneficiarilor principalelor reţele care introduc şi comercializează pe teritoriul naţional produse piratate sau contrafăcute”, ai mai transmis poliţiştii.

Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu poliţişti de la ordine publică, poliţişti de la rutieră şi de la frontieră. 

Comentarii

loading...