10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiI-am bătut pe bulgari cu mirosurile de gunoaie!

I-am bătut pe bulgari cu mirosurile de gunoaie!

 

Zilnic, peste 1.500 de tone de gunoi sunt aduse din sectoarele 2,3 şi 5 ale Capitalei şi depozitate pe terenurile din comuna Ulmeni, județul Călărași, suţin cetăţenii grupaţi într-o asociaţie locală.

Sursele locale susţin că  locul unde oamenii mor sufocați sub gunoaie aduse din București de câțiva „băieți deștepți” din politică. Locuitorii sunt convinși că apa lor este acum otrăvită și nu le mai dau nici măcar animalelor să bea din fântâni.

Bulgarii de peste Dunăre de la Turtucoaia au reclamat mirosurile pestinenţiale, venite de pe malul celălalt.

Primarul a sesizat autorităţile. Garda de Mediu nu face nimic.

Afacerea este coordonată de Nelu Iordache (un apropiat al premierului Ludovic Orban), având ca paravan asociaţii din Utiltrailer SA si Cassano Metal S.R.L, respectiv Păun Benonie Victoraş şi Păun George Mircea aflaţi în strânsă legătură cu Steluţa Boitan, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Călăraşi şi Maria Păun, şef serviciu reglementări, care au eliberat ilegal autorizaţiile de sortare pentru Utiltrailer S.A, folosite ca paravan pentru îngroparea deşeurilor.”, scriu cetățenii, într-un comunicat de presă emis de Asociaţia Cetăţenească din Ulmeni, Călăraşi.

Reacția pasivă a Gărzii de Mediu e încă o dovadă a faptului că acei săteni amărâți sunt condamnați să rămână sub mormanul de mizerie, care crește tot mai mare de la o zi la alta, fără ca firmele specializate să gestioneze criza.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă