I-am bătut pe bulgari cu mirosurile de gunoaie!

Dacă bulgarii au repurtat la Turtucoaia, în urmă cu o sută de ani, la 6 septembrie 2016, o bătălie împotriva oştilor Regelui Ferdinand, astăzi se declară copleşiţi de mirosul care vine de dincoace de Dunăre.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

04.09.2020 - 10:13

 

Zilnic, peste 1.500 de tone de gunoi sunt aduse din sectoarele 2,3 şi 5 ale Capitalei şi depozitate pe terenurile din comuna Ulmeni, județul Călărași, suţin cetăţenii grupaţi într-o asociaţie locală.

Sursele locale susţin că  locul unde oamenii mor sufocați sub gunoaie aduse din București de câțiva „băieți deștepți” din politică. Locuitorii sunt convinși că apa lor este acum otrăvită și nu le mai dau nici măcar animalelor să bea din fântâni.

Bulgarii de peste Dunăre de la Turtucoaia au reclamat mirosurile pestinenţiale, venite de pe malul celălalt.

Primarul a sesizat autorităţile. Garda de Mediu nu face nimic.

Afacerea este coordonată de Nelu Iordache (un apropiat al premierului Ludovic Orban), având ca paravan asociaţii din Utiltrailer SA si Cassano Metal S.R.L, respectiv Păun Benonie Victoraş şi Păun George Mircea aflaţi în strânsă legătură cu Steluţa Boitan, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Călăraşi şi Maria Păun, şef serviciu reglementări, care au eliberat ilegal autorizaţiile de sortare pentru Utiltrailer S.A, folosite ca paravan pentru îngroparea deşeurilor.”, scriu cetățenii, într-un comunicat de presă emis de Asociaţia Cetăţenească din Ulmeni, Călăraşi.

Reacția pasivă a Gărzii de Mediu e încă o dovadă a faptului că acei săteni amărâți sunt condamnați să rămână sub mormanul de mizerie, care crește tot mai mare de la o zi la alta, fără ca firmele specializate să gestioneze criza.

 


Comentarii