4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul înființează, prin ordonanță de urgență, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Guvernul înființează, prin ordonanță de urgență, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Noul Directorat Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), care va înlocui Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), va asigura capabilităţile şi performanţa necesare în domeniul securităţii cibernetice, la nivel naţional, pentru o perioadă de cel puţin zece ani şi va putea face faţă provocărilor pe care dinamicile de dezvoltare tehnologică le vor ridica în spaţiul cibernetic.

Propunerea adresată Guvernului României privind adoptarea unei OUG referitoare la înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), a fost făcută chiar de către Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), ca urmare a necesității de a fi asigurate capabilităţile şi performanţa necesare în domeniul securităţii cibernetice, la nivel naţional, pentru o perioadă de cel puţin zece ani.

De asemenea, agenda de mâine şedinţei de Guvern include o serie de alte proiecte de acte normative:

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1150 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2019 privind promovarea echităţii şi a transparenţei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996.
2. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind prelungirea aplicării unor măsuri de protecţie socială aprobate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă, cu completările ulterioare.
3. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind digitalizarea raporturilor de muncă şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă