Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul, atacat cu mesaje false privind cazurile de Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică anunță că pe internet circulă un mesaj fals ce este atribuit lui Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2020 - 12:37

Războiul dintre cei care cred într-o teorie a conspirației Covid-19 și oficiali se poartă cu toate mijloacele, mai ales în mediul online. Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția, printr-o postare pe site-ul stirioficiale.ro, că în acest moment circulă un mesaj fals, atribuit secretarului de stat Raed Arafat și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

„Mesajul este transmis de pe adresa de mail [email protected], adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Textul mesajului fals este menit a lăsa impresia că autoritățile ascund de fapt realitatea și transmit date false privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus și decesele celor bolnavi, date actualizate zilnic la ora 13.00.

„Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese. Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale.”, se arată în anunțul Grupului de Comunicare Strategică.

Comentarii