Foto: Octav Ganea, INQUAM PHOTOS

Guvernul alocă bani din fondul de rezervă bani pentru tratamentele Covid-19

În ședința de Guvern de joi se vor aloca fonduri pentru achiziția de medicamente folosite în tratarea pacienților cu Covid-19 dar și pentru susținerea aeroporturilor ce au înregistrat pierderi în perioada stării de urgență.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.12.2020 - 12:05

„Sunt mai multe hotărâri de Guvern în cursul zilei de astăzi, de la mai multe ministere, le-am centralizat, la acestea se vor face alocările din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului. Cele mai importante care trebuiesc menţionate acum sunt pentru Ministerul Sănătăţii, achiziţionarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţii Covid, precum şi pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova.”, a anunțat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, înaintea ședinței de Guvern.

Aeroporturile regionale Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău, cu un trafic situat între 200.000 şi trei milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, primesc spirjin financiar pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie – iunie 2020 ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Tot din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului se vor aloca bani pentru asigurarea continuităţii serviciului public pentru alimentare cu energie termică în sistemul centralizat al populaţiei Oradea, Timişoara și Bucureşti, a mai spus Florin Cîțu, fără a oferi însă sumele pentru fiecare serviciu în parte.

Comentarii