Foto: Octav Ganea, INQUAM PHOTOS

Guvernul a redus numărul muncitori străini acceptați anul viitor în România

25.000 lucrători străini pot ajunge în 2021 în câmpul muncii, cu 5.000 mai puțini față de anul acesta, conform unei hotărâri adoptată miercuri în ședința Executivului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 31.12.2020 - 09:24

„Pentru anul viitor a fost stabilit un contingent de 25.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România, faţă de 30.000 în acest an. Decizia de reducere a contingentului pentru anul viitor a fost luată în baza ultimelor date transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), care au indicat o scădere a numărului de avize de angajare/detaşare emise pentru cetăţeni străini în primele 10 luni ale acestui an.”, informează Ministerul Muncii.

Scăderea numărului maxim de avize pentru muncitorii străini vine pe fondurl reducerii în primele opt luni ale anului 2020 cu 20% a numărului total de locuri de muncă vacante dar și a exceptării obligativității obținerii avizului de angajare pentru lucrători din Republica Moldova, Ucraina și Serbia, în cazul încheierii unor contracte cu normă întreagă, pe o perioadă de maxim 9 luni într-un an calendaristic.

Comentarii