10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGabriela Firea spune că nu este de acord "să intrăm cu mascaţii...

Gabriela Firea spune că nu este de acord “să intrăm cu mascaţii în biserici”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că nu este de acord “să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa”.

Reprezentanta PSD a făcut această declarație duminică, 29 noiembrie, referindu-se la faptul că în unele lăcașuri de cult sau în unele locuri din România se fac slujbe sau pelerinaje fără respectarea restricțiilor contra pandemiei.

“Vreau să vorbesc despre interzicerea pelerinajelor. Cu adevărat trebuie să avem grijă în această perioadă de sănătatea noastră, cu adevărat nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje, cum a fost ieri la Prislop, pentru sfântul părinte Arsenie Boca, dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa, nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală împreună cu Biserica să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masca de protecţie şi astfel puteau să meargă la slujbă”, a susținut Gabriela Firea într-o conferinţă de presă susținută la sediul central al PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă