Foto: Inquam Photos

Gabriela Firea spune că nu este de acord "să intrăm cu mascaţii în biserici"

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că nu este de acord "să intrăm cu mascaţii în biserici".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2020 - 17:28

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că nu este de acord "să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa".

Reprezentanta PSD a făcut această declarație duminică, 29 noiembrie, referindu-se la faptul că în unele lăcașuri de cult sau în unele locuri din România se fac slujbe sau pelerinaje fără respectarea restricțiilor contra pandemiei.

"Vreau să vorbesc despre interzicerea pelerinajelor. Cu adevărat trebuie să avem grijă în această perioadă de sănătatea noastră, cu adevărat nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje, cum a fost ieri la Prislop, pentru sfântul părinte Arsenie Boca, dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa, nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală împreună cu Biserica să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masca de protecţie şi astfel puteau să meargă la slujbă", a susținut Gabriela Firea într-o conferinţă de presă susținută la sediul central al PSD.

Comentarii