Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gabriel Klimowicz: Un dosar penal cu miză continentală

Jurnalistul Gabriel Klimowicz vorbește pe pagina sa personală de facebook despre mai multe persoane politice și implicările acestora în diferite dosare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 19:21

”Un dosar penal cu miză continentală

Ambasadorul SUA: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita (pe Laura Codruța Kovesi). Îi urăm succes”. Cu alte cuvinte, spune ambasadorul, dosarul Laurei CK, deschis de secția de investigare a magistraților corupți, nu e o acțiune penală pe bune, ci doar o încercare de discreditare cu mijloacele Justiției. E un amestec cât se poate de limpede al Ambasadei SUA (unde „S” vine de la Soros) într-un dosar penal, ceea ce, conform legilor românești și americane, e condamnabil.

Klaus Johannis: „Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kövesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens.” Președintele, adaugă imediat că a fost de la bun început împotriva înființării acestei secții. E un alt amestec politic în actul de justiție, cât se poate de evident. Merită să ne amintim și că KWJ - președintele României - nu și-a lăsat nevasta să se ducă la audierile în dosarul de fals și uz de fals, privind retrocedarea unui imobil în centrul Sibiului.

Acest grup infracțional organizat (din care fac parte KWJ, LCK, Coldea și alți membri marcanți ai statului subteran) are susținere externă puternică, atât printre oficialii SUA, cât și printre cei de la Bruxelles. Toți acești oficiali au un punct comun: sunt unelte ale infractorului internațional Soros. Condamnarea Laurei Codruța Kovesi (în cazul în care e vinovată, firește, altfel nu) devine astfel mai mult decât un act de justiție. Ea poate înclina balanța la nivelul întregului continent (nu numai al României) în favoarea legii și împotriva manipulării actului de justiție după cum dictează interesele unui oficial sau altul. Miza de pe umerii Adinei Florea este enormă. Să vedem dacă va rezista.

Autorii celor două imixtiuni flagrante în actul de justiție de ieri au folosit tot timpul dubla măsură, fapt care trădează o atitudine partizană. E suficient să amintim că la deschiderea unui dosar penal pentru premierul în funcție al României Victor Ponta, ambasada SUA nu zicea nimic, iar Klaus nu cerea „un proces corect”, ci demisia lui Ponta. KWJ vorbește de parcă procesele sunt de două feluri: corecte împotriva adversarilor politici și incorecte împotriva prietenilor politici. Dosarul lui Ponta a fost ulterior clasat din lipsă de probe.

Același comportament l-au avut ambasadorul și președintele în cazurile Dan Radu Rușanu - președinte al ASF, Toni Greblă - judecător CCR, Ludovic Orban - prim-vice PNL (atunci), Lia Olguța Vasilescu - primar Craiova, Tăriceanu - președinte ALDE, Varujan Vosganian - vice ALDE, Dan Șova - ministrul transporturilor, Tudor Chiuariu - ministrul Justiției, Tiberiu Nițu - procuror general, Decebal Traian Remeș - ministru de finanțe, Lucian Diniţă -şef al Poliţiei Rutiere, alături de alți 400 de primari, polițiști, persoane publice, achitate după ani de pușcărie și după distrugerea carierei, a familiilor, a afacerilor, a vieților.

Dubla măsură demonstrează cu claritate că ambasadorului și lui KWJ puțin le pasă de vinovăția sau nevinovăția unora, de Justiție cu alte cuvinte. Ei nu urmăresc altceva decât o Justiție obedientă, pe care s-o poată folosi ca armă politică împotriva adversarilor. Să nu ne mirăm, la fel e și la nivelul unor lideri marcanți ai UE. Condamnarea lui Kovesi (dar numai dacă e vinovată) este implicit și condamnarea acestora și deschiderea posibilității de acces în funcțiile respective a unor politicieni mai puțin corupți de putere.

(În poză, Iohannis cu mâna pe portofel)”, a postat Gabriel Klimowicz pe profilul său de Facebook.

Comentarii