Ei argumentează că numărul cazurilor de violenţă în şcoli a crescut.
Potrivit unui comunicat de pres transmis, joi, de FSLI, în urmă cu peste trei ani a fost depusă, la propunerea federaţiei, o iniţiativă legislativă privind protecţia cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiei specifice funcţiei. După ce a trecut tacit de Camera Deputaţilor, acest proiect de lege s-a blocat la Senatul României.
„Creşterea numărului de cazuri de violenţă din şcoli ne obligă să cerem imperativ parlamentarilor din Senatul României să urgenteze votarea acestei legi”, arată sindicaliştii.
FSLI arată că, practic, această lege, după aprobare, va deveni o formă importantă de protecţie pentru colegii noştri, iar spaţiul şcolar va fi unul mai sigur, în care să se presteze un act educaţional de calitate, iar angajaţii din educaţie să nu mai fie victime ale agresiunilor de orice tip.
„Cazul recent de la Şcoala Băduleşti – Dâmboviţa al directorului bătut şi ameninţat cu moartea de un părinte, cazul de la Ploieşti în care o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev sunt exemple mediatizate, de agresiuni care au avut loc în cadrul unităţilor de învăţământ asupra cadrelor didactice. Şi sunt foarte multe alte cazuri de agresiuni asupra cadrelor didactice care nu sunt cunoscute de opinia publică. Violenţa din şcoli este o realitate şi o problemă extrem de gravă. De aceea, am cerut parlamentarilor din Senatul României să ia în dezbatere, cât mai repede posibil, acest proiect de act normativ, pentru a demonstra că îi respectă pe colegii noştri din unităţile de învăţământ şi că sunt interesaţi faţă de ceea ce se întâmplă în mediul şcolar”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI, citat în comunicat.