6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFocar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Bistrița-Năsăud

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Bistrița-Năsăud

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Prefectura Bistriţa-Năsăud, după primirea tuturor rezultatelor testărilor făcute în această instituţie, devenită focar de infectare cu noul coronavirus.

La raportarea de la ora 13,00, la acest centru fuseseră anunţate opt cazuri – cinci beneficiari şi trei infirmiere, numărul fiind dublu faţă de cel raportat în prima fază, la data de 10 iunie.

“22 persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Vârstinici “Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru au fost diagnosticate cu COVID-19. Printre acestea se numără 18 beneficiari, trei infirmiere şi bucătăreasa. Toate aceste persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru a primi îngrijiri specifice”, a anunţat Prefectura pe pagina de socializare.

Doar trei dintre cei 21 de beneficiari ai centrului au avut rezultate negative la testarea pentru noul coronavirus, fiind transferaţi într-un apartament pus la dispoziţie de Primăria comunei Maieru, pentru a se efectua dezinfecţia la centru.

De asemenea, în urma anchetei epidemiologice, au fost izolaţi contacţii persoanelor infectate.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice “Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din comuna Maieru, acesta funcţionează din anul 2015, în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistriţa-Năsăud.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă