FOTO: INQUAM PHOTOS/ILONA ANDREI

Firea nu-și mai poate lua salariul începând de luni

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat că de luni conturile instituției vor fi blocate pentru o datorie neplătită în valoare de 115 milioane euro.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2020 - 11:59

Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, nu a reușit să-i convingă pe consilieri să aprobe în ședința de astăzi darea în plată a unei suprafețe de 15.000 mp din Cartierul Francez în contul unei datorii de 115 milioane euro pe care Municipiul București trebuie să o achite familiei Constanda în baza unei hotărâri judecătorești definitive, potrivit News.ro.

Primarul General al Capitalei anunțase încă de aseară că dacă nu se va obține o decizie favorabilă de cedare a terenului în schimbul stingerii datoriei, începând de luni conturile instituției vor fi blocate și nu se vor mai putea face plăți.

”A venit pandemia, a trebuit ca tote resursele noasre bugetare să meargă către sănătate, nu am mai putut plăti, avem şi foarte multe datorii, atunci avocaţii domnului Constanda ne-au propus să facem o dare în plată – 15.000 de metri pătraţi în Cartierul Francez, proprietatea municipiului Bucureşti. Dacă nu suntem de acord vom avea, de luni de la prânz, conturile blocate, nu vom mai putea plăti nimic.”, a precizat Gabriela Firea într-o intervenție la Antena 3.

Consiliul General a avut pe ordinea de zi acest proiect și în urmă cu două săptămâni dar nu a obținut numărul necesar de două treimi pentru a fi adoptat, lucru repetat și în ședința extraordinară convocată astăzi de Gabriela Firea. 20 milioane euro s-au plătit până acum din suma datorată de 115 milioane euro.

Comentarii