12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea, despre RADET: Soluţia discutată este înfiinţarea a două companii municipale

Firea, despre RADET: Soluţia discutată este înfiinţarea a două companii municipale

“Este o problemă pe care am preluat-o de la vechile administraţii, mă refer la situaţia RADET. Aşa cum am mai spus, în şedinţa anterioară de instanţă judecătorul sindic a spus că, dacă la următorul termen, care este mâine (miercuri – n.r.), ANAF nu vine cu o propunere fermă, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe logica şedinţelor de instanţă este mai mult decât posibil ca judecătorul sindic să facă ce a anunţat deja, adică să declare falimentul Regiei”, a spus Gabriela Firea, la şedinţa CGMB.

Ea a afirmat că actuala administraţie nu este vinovată de starea în care se află RADET-ul, dar are răspunderea de a rezolva problema.

“E vorba de 1,8 milioane de bucureşteni racordaţi la RADET. Este al doilea cel mai complex şi vast sistem de termoficare. Nu există posibilitatea înlocuirii acestuia, decât într-o perioadă foarte îndelungată de timp şi cu costuri foarte mari. Datoria noastră este să salvăm ce am moştenit, să reparăm toate conductele, să le reabilităm, să le modernizăm. Şi am început asta deja. Pentru a continua acest proces de modernizare, trebuie să existe o entitate care să preia RADET-ul, toţi angajaţii şi să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă şi căldură a cetăţenilor”, a susţinut Firea.

Ea a adăugat că a scris şi CSAT şi Guvernului şi Parlamentului şi a atras atenţia asuprea situaţiei.

“Există o lege în vigoare care trebuie să fie respectată. Cine spune să nu votăm acest proiect, este o afirmaţie criminală la adresa cetăţenilor, o afirmaţie meschină. Soluţia discutată şi cu liderii grupurilor politice din CGMB este înfiinţarea a două companii municipale, Termoenergetica şi Termoenergetica Servicii. Dacă ar fi fost alte soluţii, cu siguranţă specialiştii ar fi venit cu aceste idei salvatoare. Din păcate, doar aceasta este soluţia şi nu este inventată nici de mine, nici de dumneavoastră, ci a reieşit din consultaţii”, a spus Firea.

Ea a spus că oamenii vor soluţii.

“(…) să ştiţi că în blocurile racordate la RADET sunt cetăţeni simpli. Fac apel la discernământul vostru. Nu cred că certurile îşi au rostul. Au trecut anii când unii politicieni îşi făceau notorietate prin certuri. De aceea am dorit să purtăm un dialog. Aceasta este soluţia salvatoare. Vă rog să vă plecaţi cu gândul la cetăţeni, să votaţi doar cu gândul la cetăţeni. Fac tot ce îmi stă putere să duc informaţia corectă la cetăţeni, cu ce s-a petrecut în ultima perioadă cu RADET. Dacă doar arătăm cu degetul, nu rezolvăm nimic. Oamenii vor de la noi soluţii. Asta este soluţia”, a mai spus Firea.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă