10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea a semnat o petiție pentru educația sexuală școlară. Ce cere prin...

Firea a semnat o petiție pentru educația sexuală școlară. Ce cere prin aceasta

Gabriela Firea susține că în urmă cu șase ani a solicitat, tot în Senat, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.

„Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și aceste subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională a respins demersul. În prezent, legea este din nou în Parlament.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă