1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecial1 mai fără grătare în Timișoara și Oradea. Care este motivul

1 mai fără grătare în Timișoara și Oradea. Care este motivul

Timişorenii care aprind focul în orice spaţiu verde din oraş riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Regula se aplică şi pentru zona tradiţională de grătare din Timişoara – Pădurea Verde. Autorităţile locale din Oradea au interzis organizarea picnicurilor în alte zone decât cele amenajate în acest scop. Însă, aceste spații nu există încă, informează Digi 24.

Citește și: Cum a devenit 1 mai Ziua Internaţională a Muncii

În Timişoara, amenzile se mai dau şi pentru cei care nu lasă curat locul după picnic, dar şi celor care nu depun selectiv deşeurile rămase în urma mesei luate în aer liber.

Oamenii au voie să facă picnicuri, dar cu mâncare la pachet şi doar în parcurile Carmen Sylva, Parcul Uzinei și Parcul Bihor.

Însă, anul trecut, nicio persoană nu a fost amendată pentru că a făcut grătare aici, deși se aplicau aceleași reguli.

În Oradea, autorităţile locale spun că cei care vor să facă un grătar în oraş mai au de aşteptat încă cel puţin două luni. Momentan, ei trebuie să se mulţumească cu foişoarele de pe malul Crişului Repede sau cu ieşirile în afara oraşului.

Orice încălcare a regulilor poate aduce amenzi de până la 5.000 de lei.

Totuși, edilii spun că oamenii vor avea, în curând, un spațiu amenajat în Parcul Silvaș.

Citește și: Câţi hectolitri de bere vor consuma românii de 1 mai

„S-a aprobat acel proiect care priveşte transformarea acestei zone, cunoscută ca zona Silvaş, într-o zonă de picnic pentru orădeni, cu utilităţile necesare unei asemenea activităţi. În aproximativ două luni va fi finalizată”, a spus viceprimarul municipiului Oradea, Mircea Mălan.

Astfel, orădenii sunt nevoiți să iasă meargă la picnic la periferia orașului.

„Zonele special amenajate sunt în zona Glăvoi din Padiş şi zona 1 Mai, zona Peştera Unguru Mare din Şuncuiuş, malul Drept al Crişului din Tinca, în zona Padişului”, a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu din Bihor, Mihaela Monica Crişan.

Însă, și în aceste spații trebuie respectate anumite reguli.

„Să lase locul unde au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să păstreze liniştea şi ordinea publică şi să nu aprindă focul decât în locurile special amenajate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale din Oradea, Monica Ambro.

Cei care nu ţin cont de reguli riscă amenzi între 100 şi 5.000 de lei. Controalele vor fi făcute de Poliţia Locală, Jandarmerie şi Garda de Mediu.

Cele mai citite

Secretarul general al NATO, despre România: „Nu doar întăreşte securitatea Flancului Estic al NATO, ci şi mult mai departe”

Luni, la sediul NATO din Bruxelles, secretarul general al Alianței și premierul României au avut o întâlnire urmată de declarații de presă comune. Marcel Ciolacu...

Scandal în Polonia! Fotbaliști criticați pentru o fotografie cu Cristiano Ronaldo după înfrângerea cu Portugalia

Internaționalii polonezi Piotr Zielinski și Nicola Zalewski au fost aspru criticați în Polonia după ce s-au fotografiat cu Cristiano Ronaldo, imediat după ce naționala...

Horoscop 19 noiembrie. Pluto aduce schimbări adânci în viața scorpionilor

Horoscopul 19 noiembrie 2024. Este o zi plină de energie și oportunități pentru fiecare semn zodiacal. Cu un peisaj astral favorabil, este momentul să...
Ultima oră
Pe aceeași temă