Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO George Copos, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I

George Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română. Decizia instanţei este definitivă.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 25.08.2014 - 22:12

George Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română. Decizia instanţei este definitivă.

Instanţa a respins apelurile făcute de toţi inculpaţii din dosarul Loteria I, precum şi toate cererile de schimbare a încadrărilor jurice ale faptelor acestora, făcute pe parcursul judecării cauzei.

Tribunalul Bucureşti a menţinut decizia de condamnare dată de Judecătoria Sectorului 2 în 29 ianuarie, astfel că George Copos rămâne cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare. Instanţa a constatat că George Copos a fost arestat într-o altă cauză.

Pentru recuperarea prejudiciului, tribunalul a păstrat și sechestrele asigurătorii dispuse de instanța de fond a Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei. Copos, care a fost şi patron al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, se află în închisoarea Rahova, unde ispășește o altă pedeapsă,  de trei ani și șase luni închisoare, primită în dosarul “ Transferuri ilegale de fotbaliști”. Cele două pedepse vor fi contopite, urmând ca George Copos să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani închisoare, la care se poate adăuga un spor.

Instanța Tribunalului București a respins, luni, apelurile și cererile de schimbare a încadrărilor jurice ale faptelor inculpaților, a păstrat întru totul condamnările și sechestrele dispuse la data de 29 ianuarie de către instanța de fond de la Judecătoria Sectorului 2 București, așa că George Copos rămâne cu pedeapsa definitivă de patru închisoare dosarul “Loteria 1”.

Tribunalul București a menținut pedepsele de câte patru ani de închisoare și pentru Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Rațiu și Nicolae Cristea, fost director general al Loteriei Române, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Instanța le-a interzis celor cinci condamnați dreptul de a alege și de a fi aleși în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pe o perioadă de cinci ani pentru Copos, Roza, Rațiu și Cristea și de patru ani pentru Rogoveanu. Interdicția începe să se aplice după executarea pedepsei cu închisoarea.

Prejudiciu de un milion de euro

George Copos a fost condamnat de­oarece în 2004, prin firma Ana Electronic, unde este acționar majoritar, a vândut 38 de spații comerciale către Loteria Română, cu complicitatea directorului general al Loteriei, Nicolae Cristea, condamnat și el la închisoare. Vânzarea s-a făcut prin interpuși – persoane fizice și juridice –, prețul încasat în scripte fiind de circa patru ori mai mic decât cel primit în realitate. Înscrierea unei sume mai mici în actele contabile a fost făcută cu scopul de a nu se plăti taxe și impozite pe întreaga sumă încasată, faptă definită ca evaziune fiscală în legislația penală. Prin neplata taxelor și impozitelor pe aceste vânzări, statul a fost prejudiciat cu circa un milion de euro. Procesul a început în iunie 2006, dar dosarul a fost plimbat între mai multe instanțe, inclusiv o retrimi­tere la DNA, scopul fiind tergiversarea judecării până la prescriere, însă instanțele, în ultimii doi ani, nu au mai acceptat amânări nejustificate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...